Чеські школи в Україні наприкінці XIX ст. - Степанович, Є.П. (Історико-географічні дослідження в Україні, 1994)
У статті вперше досліджуються питання про створення, розміщення та діяльність перших чеських шкіл на Україні. Подається мережа чеських поселень та шкіл на кінець XIX ст. на Волині.