Організаційно-економічне управління рентабельністю підприємства (на прикладі машинобудівної галузі) - Несвіт, В. (Схід, 2009)
У статті розглянуто проблему виявлення внутрішніх резервів підприємств в умовах різкого спаду їх виробничої та економічної активності. Показано, що більшість питань формуван-
ня й управління рентабельністю підприємства пов'язані з аналізом та оцінкою його організаційно-економічного рівня. Описані основні фактори, що впливають на рентабельність
підприємств а: рівень господарювання, компетентність кер івни цтв а й менеджерів,
конкурентноздатність продукції, організація виробництва й праці, продуктивність праці, стан
й ефективність виробничого та фінансового планування. Виконано розрахунок рентабельності ВАТ "Полтавмаш". In the article the author examined the topicality of problems of internal backlog exposures at the present time,
characterized by the sharp slump of production and economic activity of enterprises.