Перші українські монастирські карти - Хведченя, С. (Історико-географічні дослідження в Україні, 1998)
Старовинні карти подають вельми суттєву допомогу в сучасних історичних дослідженнях. Вони подібні чарівним ключам, якими можна відкрити двері в загадкове минуле і поринути в таємниці далеких століть. Древні карти — свідки історії, унікальні джерела бесцінної історичної інформації. Перші українські рукописні та друковані карти допомогли автору розкрити деякі таємниці видатної пам’ятки історії та культури нашого народу — катакомб Києво-Печерської лаври.