Три історико-географічні сюжети - Мицик, Ю. (Історико-географічні дослідження в Україні, 1998)
Під час пошуків у польських архівосховищах джерел з історії національно-визвольної боротьби українського народу у ХVІ—XVIII ст. нам траплялися такі матеріали, що мають безпосереднє відношення до історико-географічної проблематики. У даній статті ми звертаємося до трьох джерел, кожне з яких заслуговує на окрему, нехай і стислу, розвідку.