Пам'яті видатного вченого. Переднє слово - Дмитрієнко, М. (Історико-географічні дослідження в Україні, 1998)
Після певної перерви поновлюється вихід в світ збірки наукових праць «Історико-географічні дослідження в Україні». Це видання колеги-науковці присвячують пам’яті визначного вченого в галузі історії України, джерелознавства та історичної географії, археографа — члена-кореспондента Національної академії наук України, доктора історичних наук, професора, лауреата Державної премії України Федора Павловича Шевченка, що пішов від нас 1 листопада 1995 р.