Зовнішнє фінансування як засіб вирівнювання грошових потоків вугільних шахт - Кравченко, А.; Харченко, В. (Схід, 2009)
У статті розглянуто форми зовнішнього фінансування інвестиційних проектів вугільних шахт в умовах кризи - комерційний і банківський кредит, фінансовий лізинг. Визначено раціональні форми залучення позикового капіталу за напрямами фінансування - будівельні роботи й проведення гірничих виробок, придбання гірничошахтного обладнання, поповнення оборотних активів; обґрунтовано необхідність використання раціональних форм зовнішнього фінансування інвестиційних проектів для вирівнювання грошових потоків. The article analyses the forms of external financing of investment projects at coal mines in the conditions of the crisis - commercial credit and bank loan, financial leasing; there have been determined optimum forms of attracting loan capital on financing directions - construction and excavation works, purchase of mining equipment, increase of circulating assets; there has been grounded the necessity to use optimum forms of external financing of investment projects to level the cash flows.