Мотивація і стимулювання праці персоналу як інструмент удосконалення діяльності підприємства - Петраченко, Д. (Схід, 2009)
У статті викладені теоретичні основи мотивації і стимулювання праці. Спираючись на
світову теорію і практику мотивації праці, автор аналізує деякі методи мотивації персоналу
розвинених країн, визначає особливості процесу формування мотивації трудової діяльності,
виявляє основні напрями й розробляє рекомендації для вдосконалення діяльності персоналу на вітчизняних підприємствах. Theoretical bases of motivation and stimulation of labour are expounded in the article. Leaning against the world
theory and practice of motivation of labour, analysing some methods of motivation of personnel of the developed
countries, the features of process of forming of motivation of labour activity are certained, found out basic directions
and recommendations are offered for the improvement of activity of personnel in Ukraine.