Система автоматической сегментации пауз в фонограммах на основе нейронных сетей глубокого обучения - Соловьев, В.И.; Рыбальский, О.В.; Журавель, В.В. (Проблемы управления и информатики, 2021)
Використання нейронних мереж глибокого навчання для побудови інструментарію для проведення експертиз матеріалів та апаратури цифрового звукозапису дозволяє розв’язати «кляту» проблему такої експертизи — виявлення слідів монтажу в цифрових фонограмах. The use of deep learning neural networks to build toolsets for conducting expertise on materials and digital sound recording equipment allows solving the "cursed" problem of such expertise — detecting signs of editing in digital phonograms.