Энтропийные методы моделирования самоорганизующихся систем по данным гиперспектрального зондирования - Артюшенко, М.В.; Хижняк, А.В. (Проблемы управления и информатики, 2021)
Для дослідження складних систем, що самоорганізуються, створюються різні математичні моделі. У геосистемах детермінований характер процесів обумовлений їх стохастичними властивостями. Various mathematical models are created to study complex self-organizing systems. In geosystems, the deterministic nature of processes is determined by their stochastic properties.