Точные равенства приближения функций класса Соболева их обобщенными интегралами Пуассона - Харкевич Ю.И. (Проблемы управления и информатики, 2021)
Розв’язання задач про рух системи взаємодіючих матеріальних точок у більшості випадків зводиться як до звичайних диференціальних рівнянь, так і до рівнянь в частинних похідних. The solution of problems related to the motion of a system of interacting material points is in most cases reduced to both ordinary differential equations and partial differential equations.