Розширення наукового співробітництва радянських і польських істориків - Терентьєва, Н.О. (Український історичний журнал, 1988)
З 13 по 19 травня 1988 р. у Києві перебували вчені з ПНР директор Ін-ту історії Польської академії наук (ПАН), чл.-кор. ПАН, проф. Я. Тазбир і заступник директора, д-р істор. наук Я. Замойський. Мета поїздки польських істориків на Україну — встановлення прямих зв’язків у науковому співробітництві між Ін-том історії АН УРСР та Ін-том історії ПАН, вибір та обговорення тем спільного співробітництва на 1988— 1990 рр. між обома науковими установами в галузі дослідження історії та культури українського і польського народів’