Захист докторської дисертації Ю.І.Терещенком - Пінчук, Ю. А. (Український історичний журнал, 1988)
24 червня 1988 р. на засіданні спеціалізованої ради при Інституті історії АН УРСР відбувся захист дисертації на здобуття вченого ступеня доктора історичних наук завідуючим кафедрою історії КПРС Київського державного педагогічного інституту іноземних мов Ю. І. Терещенком на тему: «Економічна політика Радянської влади на Україні в період громадянської війни (1918—1920 рр.)».