З нагоди славного ювілею - Шаповал, Ю.І. (Український історичний журнал, 1988)
8 липня 1988 р. у Києві відбулася республіканська наукова конференція, присвячена 70-річчю І з'їзду КП(б)У. Вона була проведена і організована Інститутом історії партії при ЦК Компартії України, Київською вищою партійною школою, секцією суспільних наук АН УРСР. Серед учасників конференції — ветерани партії, науковці, викладачі учбових закладів, представники ідеологічного активу.