Про соціальну структуру та національний склад промислового населення міст на західноукраїнських землях в епоху імперіалізму - Мазурок, О.С. (Український історичний журнал, 1988)
Мета даного повідомлення—на основі критичного аналізу опублікованих джерел визначити соціальну структуру промислового населення міст Східної Галичини, Північної Буковини і Закарпаття в кінці XIX — на початку XX ст., показати процес кількісного зростання робітничого класу та ступінь його концентрації у містах, з’ясувати етнічну належність представників основних класів і соціальних груп промислового населення.