Преобразование погрешностей на передаточных функциях измерения и контроля - Багацкий, В.А.; Багацкий, А.В. (Проблемы управления и информатики, 2021)
Метою роботи є дослідження впливу систематичних похибок аналого-цифрового перетворювача на похибки контролю параметрів в залежності від виду функцій відповідності нормі і ширини вікна контролю, а також вибір роздільної здатності АЦП для різних завдань контролю. Виконано аналіз передавальних функцій вимірювання та контролю. Показано, що вони формуються за допомогою ступінчастих функцій. Запропоновано в якості передавальної функції контролю використовувати не ступінчасту функцію, а інші функції відповідності нормі, наприклад лінійну або функції більш високих порядків.