Бібліографічні джерела до біографії Х.Г.Раковського в ЦНБ АН УРСР ім. В.І.Вернадського - Маркітан, Л.П. (Український історичний журнал, 1988)
Нині, коли ім’я комуніста-інтернаціоналіста, більшовика-ленінця Християна Георгійовича Раковського повернуто історії, особливого значення набуває вивчення документальної бази, необхідної для створення повнокровної біографії цього видатного політичного діяча, без недомовок, перекручень та «білих плям».