Робастные алгоритмы эллипсоидального оценивания состояния одного вида нелинейных динамических систем - Волосов, В.В. (Проблемы управления и информатики, 2008)
Розв’язуються задачі еліпсоїдального оцінювання вектора стану дискретних, неперервних і неперервно-дискретних нелінійних динамічних систем за результатами вимірювання їх виходів. Передбачається, що нелінійності задовольняють умові Ліпшиця. The problems of ellipsoidal estimation of the state vector of the discrete, continuous and continuously-discrete nonlinear dynamic systems by results of measurement of their outputs are solved. It is assumed that nonlinearities satisfy Lipschitz condition.