Решение комплексных обратных задач для псевдогиперболических многокомпонентных распределенных систем - Сергиенко, И.В.; Дейнека, В.С. (Проблемы управления и информатики, 2008)
Запропоновано ефективні обчислювальні алгоритми реалізації градієнтних методів Аліфанова розв’язання обернених задач для псевдогіперболічних багатокомпонентних розподілених систем. В основу запропонованих алгоритмів покладено прямі та спряжені задачі в слабких постановках. The effective calculation algorithms of realization of Alifanov’s gradient methods of inverse problems solution for multicomponent pseudogiperbolic distributed systems are proposed. The proposed algorithms are based on a direct and conjugate problems in weak formulations.