Методика и результаты моделирования радиотомографии ионосферы в реальном масштабе времени на основе теории фильтра Калмана - Артемьев, В.М.; Наумов, А.О.; Степанов, В.Л.; Мурашко, Н.И. (Проблемы управления и информатики, 2008)
Досліджується задача реконструкції полів розподілу концентрації електронів в іоносфері в реальному масштабі часу за даними супутникових проекційних вимірювань. Використано алгоритм оптимальної реконструкції поля концентрації електронів на основі теорії фільтра Калмана. Наведено результати моделювання радіотомографії іоносфери при різній кількості супутників і приймаючих пристроїв. The task of reconstruction of electrons concentration in the ionosphere in real time by satellite projection data acquisition is investigated. The optimal reconstruction algorithm of electrons concentration field based on a Kalman filter theory is used. The simulation results of radiotomography of the ionosphere in the presence of different number of satellites and receivers are given.