Применение прогнозирующих алгоритмов МГУА для решения маркетинговых задач - Ивахненко, Г.А. (Проблемы управления и информатики, 2008)
Робота присвячена комплексному розв’язанню складних задач прогнозування під час аналізу маркетингових даних параметричними та непараметричними індуктивними алгоритмами. Описано модифікації алгоритму комплексування аналогів i комбінаторного багаторядного алгоритму МГУА. Наведено результати прогнозування за допомогою програмної системи для Excel. Запропоновано шляхи вдосконалення алгоритмів МГУА. The article is devoted to solution of complex forecasting problems for marketing data analysis by parametric and nonparametric inductive algorithms. Modifications of the analog complexing and combinatorial multilayered GMDH algorithms are described. The results of forecasting by software system for Excel are considered. The ways to improve GMDH algorithms are proposed.