Решение комплексных обратных задач для эллиптико-параболических многокомпонентных распределенных систем - Сергиенко, И.В.; Дейнека, В.С. (Проблемы управления и информатики, 2008)
Для низки комплексних обернених задач відновлення параметрів багатокомпонентних еліптико-параболічних розподілених систем запропоновано обчислювальні алгоритми реалізації градієнтних методів на основі розв’язків прямих та спряжених задач у слабких постановках. Запропонований підхід виключає необхідність явної побудови функціоналів Лагранжа та використання функцій Гріна. Calculation algorithms of realization of gradient methods based on solution to a direct and adjoint problems in weak formulations are proposed for inverse problems of multicomponent ellyptic parabolic distributed system’s parameters restore. The proposed approach eliminates a necessity of construction of Lagrange functionals in an explicit form and using Green functions.