Валидация моделей классификации гиперспектральных данных - Семенив, О.В.; Шатохина, Ю.В.; Яценко, В.А. (Проблемы управления и информатики, 2008)
Розглядається проблема оцiнювання та класифікації стану рослинності. Запропоновано метод опорних векторів для класифікації спектрів відбиття рослин на декілька класів залежно від наявної концентрації хлорофілу. Описано новий підхід до валідації супутникових гіперспектральних даних на основі порівняння з результатами класифікації спектральних кривих відбиття, отриманих наземним спектрометром. A problem of the vegetation state estimation and classification is considered. Support Vector Machine for vegetation reflectance spectra classification into several classes depending on chlorophyl concentration is suggested. A new approach for validation of satellite hyperspectral data based on comparing with the results of the reflectance spectra classification is suggested.