Попов Георгій Миколайович (Український історичний журнал, 1988)
24 липня 1988 р. раптово помер відомий радянський історик-славіст, доктор історичних наук, професор, завідуючий кафедрою нової та новітньої історії Харківського держуніверситету Георгій Миколайович Попов.