Зустріч молодих істориків СРСР - Терентьєва, Н.О. (Український історичний журнал, 1988)
12—13 липня 1988 р. у Москві відбулася всесоюзна зустріч-нарада по підготовці створення Асоціації молодих істориків СРСР. В її роботі взяли участь 166 чол.» які займаються дослідницькою, педагогічною й просвітительською діяльністю в галузі історії. Ініціаторами проведення цієї зустрічі були молоді історики Москви та Ленінграда, а також ВЛКСМ.