Перша Сумська обласна наукова історико-краєзнавча конференція - Журко, О.І. (Український історичний журнал, 1990)
5—6 квітня 1990 р. в Сумах уперше було проведено обласну наукову історико-крає-знавчу конференцію. її організували Сумський державний педагогічний інститут ім. А. С. Макаренка, Сумська обласна організація Українського товариства охорони пам’яток історії та культури, а також обласний краєзнавчий музей.