Равновесие Курно–Нэша в условиях взаимной неопределенности - Горбачук, В.М. (Проблемы управления и информатики, 2008)
Показано роль планування і прогнозування на прикладі поведінки фірм за асиметричної невизначеності. Фірма з вужчим діапазоном рівномірного розподілу випусків стає лідером, а фірма з ширшим діапазоном випусків — послідовником в узагальненій рівновазі Курно–Штакельберга–Неша. Рівноважний прибуток лідера більший, ніж рівноважний прибуток послідовника. The role of planning and forecasting is shown on the case of firms’ behavior under asymmetric uncertainty. The firm with narrow range of uniform distribution for outputs becomes a leader, and the firm with wide range for outputs becomes a follower in the generalized Cournot–Stackelberg–Nash equilibrium. The equilibrium profit of leader is greater, than the equilibrium profit of follower.