Наукова конференція, присвячена 400-річчю III Литовського статуту - Яковенко, Н. М. (Український історичний журнал, 1989)
29—ЗО вересня 1988 р. у Вільнюсі відбулася наукова конференція, присвячена 400-річчю створення видатної пам’ятки права і культури литовського, білоруського та українського народів — Третього Литовського статуту, який підбив підсумки розвитку державного законодавства Великого князівства Литовського XVI ст.