90-річчя з дня народження С.В. Руднєва - Зінченко, Ю.І. (Український історичний журнал, 1989)
Історії відомо не так вже й багато прикладів, коли людина ще при житті стає легендарною і навіки залишається в пам'яті народній. Семен Васильович Руднєв — один з таких народних героїв. Його прізвище згадується в усіх наукових працях, присвячених всенародній боротьбі в тилу німецько-фашистських загарбників, енциклопедичних довідниках, художньо-публіцистичних творах, спогадах.