На принципах соціалістичного народовладдя - Шевченко, В.С. (Український історичний журнал, 1989)
У статті члена Політбюро ЦК Компартії України, Голови Президії Верховної Ради Української РСР В. С. Шевченко розкривається зміст перебудови в Радах народних депутатів, зокрема у верхньому ешелоні органів влади, в рамках здійснюваної у країні відповідно до настанов XIX Всесоюзної конференції КПРС реформи радянської політичної системи, створення соціалістичної правової держави. В статье члена Политбюро ЦК Компартии Украины, Председателя Президиума Верховного Совета Украинской ССР В. С. Шевченко раскрывается содержание перестройки в Советах народных депутатов, в частности, в верхнем эшелоне органов власти, в рамках осуществляемой в стране в соответствии с установками XIX Всесоюзной конференции КПСС реформы советской политической системы, создания социалистического правового государства.