Що стоїть за демографічно-міграційними проблемами? - Чередниченко, О. (Схід, 2009)
Автор цієї роботи - відомий український аналітик - досліджує надзвичайно гострі й доленосні питання народонаселення, міграцій, мульти- і монокультурності, проблеми народжуваності й планування сім'ї, морально-етичний та культурний аспект демографічної ситуації.
Демографічно-міграційні проблеми України розглядаються як один із найважливіших елементів внутрішньої і зовнішньої політики, а також геополітики у сучасному світі.