Исследование метода итеративной идентификации многомерных дискретных систем - Губарев, В.Ф.; Жуков, А.О. (Проблемы управления и информатики, 2008)
Досліджено метод ітеративної ідентифікації багатовимірних дискретних систем. На базі даного методу розробляються та обґрунтовуються алгоритми, орієнтовані на послідовне відновлення окремих кластерів мод, що отримали назву субмоделей. При цьому розмірність апроксимуючої моделі узгоджена за точністю з вихідними даними, що особливо важливо при ідентифікації в умовах обмеженої невизначеності. The method of iterative identification of the multidimensional discrete systems is investigated. On the basis of this method the algorithms, oriented to sequential recovering of separate clusters of modes, called submodels, are developed and proved in this work. The dimension of approximating model is in accordance with the input data, that is important especially during identification with the bounded uncertainty.