Утворення Націонал-Демократичної партії Німеччини та спроби її утвердження в політичній системі ФРН (1964-1971 рр.) - Іванов, О.; Йовенко, А. (Схід, 2009)
Спираючись на опубліковані німецькомовні джерела й дослідження вчених ФРН та
інших країн, автори розглядають передумови створення однієї з найбільш помітних праворадикальних політичних організацій ФРН - Націонал-Демократичної партії. Висвітлюється
історія формування та становлення НДП у політичній системі країни, аналізуються ідейнопрограмні засади партії, динаміка змін її кількісного та соціального складу, оцінюються
результати участі партії у виборах до місцевих ландтагів та до федерального парламенту - Бундестагу. Basing on published german sources and researches of scientists from FRG and other countries, the authors
examine the background of creation of one of the most notable right-radical political organizations of FRG-National
Democratic Party. We highlight the history of formation and activity of NDP in the political system of the country, analyze
ideological and program principles of party, the dynamics of changes in its quantitative and social structure. We
evaluate the results of the participation of the party in the elections to local dietines and the federal parlament - the
Bundestag.