З історії входження Чернігово-Сіверщини до складу Росії - Русіна, О.В. (Український історичний журнал, 1989)
Автор показує статус і фактичне становище православних у Великому князівстві Литовському на межі XV—XVI ст., яке органічно пов’язане з рядом принципових питань, насамперед з формуванням території та розвитком єдиної Російської держави протягом XIV—XV ст. Автор показывает статус и фактическое положение православных в Великом княжестве Литовском на рубеже XV—XVI вв., которое органически связано с рядом принципиальных вопросов, в первую очередь с формированием территории и развитием единого Русского государства в XIV—XV вв.