З досвіду партійного керівництва інтернаціоналістським вихованням трудівників новобудов України ( 1928-1937 рр. ) - Кравченко, П.М. (Український історичний журнал, 1989)
Досліджується досвід партійного керівництва інтернаціоналістським вихованням трудящих на новобудовах України у роки перших п’ятирічок. Основна увага приділяється питанням підвищення рівня партосвіти, підготовки пропагандистських кадрів, організації соціалістичного змагання.