Бінарні концепти комунікації у контексті культурних взаємовідносин у суспільстві (на прикладі опозиції «свій - чужий») - Пантелєєва, І. (Схід, 2009)
У статті автор акцентує увагу на процесі формування норм культури у взаємодії зі змінами в мовній картині світу, доводить, що опозиційні концепти комунікації, зокрема опозиція
"свій - чужий", визначають рівень соціальних відносин представників різних культурних
співтовариств; а також розкриває сутність феномена "мови ненависті", що знайшов свій
прояв у наші дні. In the article the author focuses on the process of formation of culture's norms simultaneously with changes in
world linguistic picture; oppositional communication's concepts, especially the opposition "one's own - stranger", are
proved to determine the level of social relations of the representatives of different cultural societies,; the author
shows the essence of phenomenon "Hate speech" that finds its application nowadays.