Системная информационная модель получения и использования данных дистанционного зондирования земли - Самойленко, Л.И.; Баулин, С.А.; Ильенко, Т.В.; Кирносова, М.А.; Колос, Л.Н.; Подгородецкая, Л.В. (Проблемы управления и информатики, 2008)
З використанням агрегативно-декомпозиційного підходу розроблено системну інформаційну модель предметної області «ДЗЗ в Україні». Модель забезпечує цілісне представлення багатоаспектної проблеми, що розглядається, дозволяє врахувати сукупність характеристик об’єкта моделювання, створює основу для його дослідження методами кількісного та якісного аналізу. The information analytical model of a subject domain «ERS in Ukraine» is developed using aggregative-decomposition approach. The model insures complete conception of the multiaspect problem under study, permits to take into consideration all set of the characteristics of object of modeling and creates the fundamentals for its research by methods of the quantitative and qualitative analysis.