Картельный оптимум и приемлемое равновесие Курно–Hэша для дробных целевых функций - Горбачук, В.М. (Проблемы управления и информатики, 2008)
Для дробових цільових функцій знайдено критерій того, що класична рівновага Курно–Неша дає рентабельність нижчу 100 %, і пропонується в такому випадку розглядати прийнятну рівновагу Курно–Неша. Остання є проекцією класичної рівноваги на побудовану множину. Для дpобових цільових функцій випуск фіpми у pівновазі Куpно–Hеша пеpевищує випуск фіpми у каpтельному оптимумі, але співвідношення відповідних пpибутків неоднозначне. For fractional objective functions, the criterion of the classical Cournot–Nash equilibrium gives returns below 100 %, and the reasonable Cournot–Nash equilibrium is suggested. The latter is a projection of the classical equilibrium onto the constructed set. For fractional objective functions, a firm's output in Cournot–Nash equilibrium exceeds a firm's output in cartel optimum, but relation of corresponding profits is uncertain.