Участь чекістів в антифашистській боротьбі (1941—1944 pp.) - Іванков, О.В. (Український історичний журнал, 1989)
Формування й підготовка партизанських загонів і розвідувально-диверсійних груп, керівництво їхньою бойовою діяльністю, організація зв'язку з ними, забезпечення зброєю, боєприпасами, технікою, продовольством, одягом і т. д. — ці завдання покладалися на органи державної безпеки УРСР, діяльність яких висвітлюється в даному повідомленні.