Равновесие в экономической системе с разными типами стратегий поведения потребителей - Махорт, А.Ф. (Проблемы управления и информатики, 2009)
Розглянуто математичну модель, що описує відкриту економічну систему з урахуванням наявності в ній монополістів та з різними стратегіями поведінки споживачів. Знайдено вирази для модельних характеристик, що визначають оптимальний стан рівноваги економічної системи. Показано, що реалізація різних станів рівноваги пов’язана з вибором стратегії оподаткування. The mathematic model of an open economic system with monopolies and the different behaviour strategies of consumers is considered. The expression of modeling characteristics that determine the optimal equilibrium state of the economic system is found. The relation between the realization of different states of equilibrium and the selection of a taxation strategy is illustrated.