Оптимизация параметров семантической биологической обратной связи в системах мониторинга функционального состояния операторов - Савченко, В.В. (Проблемы управления и информатики, 2009)
Розглянуто основні положення методу організації адаптивного семантичного біологічного зворотного зв’язку для розв’язання на новому рівні класичної задачі інженерної психології з розподілу та оптимізації інтенсивності потоків інформації із засобів відображення в системах «людина–машина» стосовно до технічних систем моніторингу та корекції функціональних станів конкретного оператора з урахуванням його навику, що постійно вдосконалюється, та досвіду, який здобувається в процесі роботи. Basic points of the method of organization of adaptive semantic biofeedback for resolving at a new level a classical problem of engineering psychology, on distribution and optimization of the intensity of information streams from display in "manmachine" systems with reference to systems for monitoring and correction of functional states of the acting operator with taking into account its improved skill and growing experience during work process are presented.