Взлом криптосистемы, использующей отсечение младших разрядов - Фесенко, А.В. (Проблемы управления и информатики, 2009)
Досліджено модифікацію криптосистеми з відкритим ключем, яка базується на кусково-лінійному відображенні, що використовує відсікання молодших розрядів параметрів системи. Показано можливість проведення ефективної безключової атаки на повідомлення з використанням запропонованого алгоритму розв’язання лінійної задачи відсіченого добутку. Запропоновано програмну реалізацію алгоритму. Modification of public key cryptosystem based on piecewise-linear transformation that uses low order cutting-off of system parameters was investigated. As a result possibility of effective keyless attack on transmitted message using proposed algorithm for a linear problem of truncated multiplication was shown. A software implementation of the algorithm is presented as well.