Байесовские процедуры распознавания литературных текстов - Палагин, А.В.; Гупал, А.М.; Ржепецкий, С.С. (Проблемы управления и информатики, 2009)
Показано застосовність байєсівських процедур розпізнавання для аналізу літературних текстів. Побудовано алгоритм розпізнавання правильних слів російської мови на структурі ланцюгів Маркова із застосуванням властивості мовної згортки. Обговорюються питання сприйняття тексту людиною. Applicability of Bayesian recognition procedures for analysis of literary texts was shown. Algorithm for recognition of correct words of Russian language, built on Markov’s chain structures, with usage of the language compression property is constructed. The matter of text perception by human’s brain is considered.