Результаты и перспективы космических исследований Солнца. Часть 2 - Кузнецов, В.Д. (Проблемы управления и информатики, 2009)
Представлено огляд найважливіших наукових результатів досліджень Сонця, отриманих за останні роки за допомогою космічних апаратів космічними агентствами різних країн. Огляд присвячено п’ятдесятиріччю космічної ери. Послідовно викладено результати щодо різних шарів Сонця — від внутрішніх до фотосфери, сонячної корони і сонячного вітру. Надано стислу інформацію про заплановані сонячні космічні проекти. This is a review of the most important scientific results of the research of the Sun obtained for the recent years by space agencies of various countries with the use of space vehicles. The review is devoted to the 50th Anniversary of the Space Era. The results that refer to different layers of the Sun — from the interior up to the photosphere, corona and solar wind are stated consistently. Brief information on the planned solar space projects is given.