Оценка информационного содержания гистограмм в распознавании изменений изображений дистанционного зондирования Земли - Белозерский, Л.А.; Орешкина, Л.В. (Проблемы управления и информатики, 2009)
Уточнюються представлення інформаційного змісту гістограм розподілу яскравостей зображень дистанційного зондування Землі, проаналізовано форми проявів їх змісту при змінах зовнішнього вигляду певних ділянок земної поверхні, визначено доступні за гістограмами оцінки сутнісних властивостей їх станів, продемонстровано відповідні особливості і можливості, що виникають в результаті моделювання та обробки експериментальних даних супутникової зйомки. The concepts of the information content of brightness distribution histograms for the images of the Earth surface areas remote sensing are specified. The effects of changes in the appearance of the Earth surface areas on these information content are analyzed. The estimations of intrinsic properties of the surface states, that can be obtained from the histograms, are determined. The appropriate specific features and opportunities are demonstrated, based on simulation and processing of the satellite survey data