Вариации псевдообратных и проекционных матриц при возмущении элементов исходной матрицы - Кириченко, Н.Ф.; Кудин, Г.И. (Проблемы управления и информатики, 2009)
Метод збурення псевдообернених матриць, розвинутий на основі принципу розщеплення, поширюється на дослідження залежності збурень елементів псевдообернених та проекційних матриць від збурень окремих елементів вихідної матриці. The method of perturbation of pseudoinverse matrices, developed on the basis of principle of breaking up, spreads on research of dependence of perturbations of elements of pseudoinverse and projection matrices on perturbations of separate elements of initial matrix.