Подавление возмущений, действующихна вертолет в режиме висения, с помощьюстатической обратной связи по выходу - Горбатюк, О.Д.; Ларин, В.Б.; Туник А.А. (Проблемы управления и информатики, 2009)
Розглянуто задачу стабілізації вертольота в режимі висіння при дії на нього зовнішніх атмосферних збурень з урахуванням впливу динаміки виконавчих приводів і включення акселерометрів до вимірювального блоку системи керування. Пригнічення зовнішніх збурень здійснюється статичним зворотним зв’язком за вихідними змінними, який синтезується за допомогою методу лінійних матричних нерівностей. Результати синтезу оцінюються як аналітично, так і за допомогою моделювання. The problem of the helicopter stabilization in the hovering mode subject to atmospheric disturbances taking into account the actuator’s dynamics and including the accelerometers in the measurement system is considered. The disturbance suppression is performed by static output feedback, which is synthesized by the linear matrix inequality (LMI) method. The results of synthesis are estimated analytically as well as by simulation.