Системный подход к оцениванию термонапряженного состояния теплозащитного покрытия спускаемого аппарата при движении в плотных слоях атмосферы - Панкратова, Н.Д.; Грачева, Л.И. (Проблемы управления и информатики, 2009)
Запропоновано системний підхід до оцінювання працездатності теплозахисного покриття для умов, які моделюють реальні, при русі літального апарата на спуску з орбіти в щільних шарах атмосфери, що базується на одержанні експериментальних даних і проведенні на їхній основі теоретичного дослідження термонапруженого стану теплозахисного покриття з подальшим аналізом розподілу температурних полів і напруг залежно від умов нагріву. A system approach is proposed to estimate the thermal stress state of the heat protection coating under condition simulating the actual ones during the spacecraft deorbiting in the dense layers of the atmosphere. The approach is based on obtaining experimental data and, on their basis, a theoretical investigation into the stress state of the heat protection coating with a subsequent analysis of the temperature field and stress distribution depending on service condition.