Музеї й самодіяльні клуби: досвід взаємодії - Бузало, В.Й. (Український історичний журнал, 1989)
З 1985 р., а особливо після вдало проведеного влітку 1988 р. походу молоді по місцях боїв Вітчизняної війни 1812 р., у багатьох містах нашої країни виникли військово-історичні клуби. Ці клуби є новою і досить перспективною формою виявлення самодіяльної ініціативи молоді, об’єднання її на ниві вивчення воєнної історії. Вона зорієнтована на вирішення завдань пропаганди героїчних сторінок бойового минулого і сучасного нашої країни, військово-патріотичного виховання юнаків, підготовки їх до служби у лавах Радянської Армії, розвитку науково-технічної творчості молоді.