Перша всесоюзна конференція з генеалогії - Румянцева, В.В. (Український історичний журнал, 1989)
З 31 січня по 3 лютого 1989 р. у Москві проходила перша всесоюзна наукова конференція, присвячена проблемам генеалогії, її джерелам та методам дослідження. Ініціатором конференції став Московський державний історико-архівний інститут (МДІАІ).