200-річчя повстання селян у с. Турбаях - Смолій, В.А. (Український історичний журнал, 1989)
Виповнилося 200 років з тих пір, коли у червні 1789 р. у Турбаях на Полтавщині відбувся збройний виступ місцевої громади проти поміщиків Базилевських.